Questions? Appelez-nous au +32 50 950 912

7 manieren om je thermal imaging camera (TIC) te gebruiken.

 

Zou uw station reageren op een brand als er maar één persoon op elke truck een radio, zaklamp of SCBA-toestel had? Natuurlijk niet! Nu is er geen reden voor elke brandweerman of -vrouw om geen TIC te hebben. 


Firefighting camera's zoals de FLIR K2 zijn nu zo betaalbaar dat elke brandweerman een TIC op zijn toestel moet hebben. Waarom? TIC's zijn onmisbare tools geworden om de veiligheid en de effectiviteit van brandveiligheid te verbeteren; zowel bij het aanvallen van branden, het lokaliseren van hot spots en het redden van levens.

Maar er zijn nog zo veel andere manieren om een ​​TIC te gebruiken die je misschien niet wist. Lees deze zeven meest voorkomende toepassingen voor TIC's en denk hoe uw operaties zouden veranderen als elk teamlid een thermische camera heeft:

 

  • Zien door rook

Thermische camera's, zoals de K2, kunnen door rook zien, zodat alle teamleden elkaar goed in de gaten kunnen houden terwijl ze de locatie verkennen. De K2 helpt u ook bij het vinden van ongevallenscènes, zoeklocaties of wanneer ze in een vuur worden gevangen.

 

  • Brand aanval

De K2 geeft elke brandweerman het vermogen om niet alleen te zien hoe het vuur zich verspreidt, maar ook hoe ze zo efficiënt mogelijk water op het vuur krijgen.

 

  • Temperatuurmetingen

K2 kan de temperaturen van een afstand nauwkeurig meten, zodat u de aanwezigheid van hete gassen naar het plafond kunt zien stijgen en een geavanceerde waarschuwing krijgt voor mogelijke rollover situaties.

 

  • Zoeken en redden

Wanneer uw team op zoek is naar een persoon in een vuur, in het bos of voor slachtoffers bij een ongevallenscène, werkt K2 als een krachtvermenigvuldiger door iedereen in het team effectieve visie te geven in alle situaties.

 

  • Voorkoming van brandbestrijding

Thermische beeldcamera's tonen duidelijke plekken waaruit blijkt waar "ondergrondse branden" nog steeds branden. Hoewel niet zichtbaar is voor het menselijk oog, kunnen ondergrondse vuren op elk moment in vlammen uitbarsten. Door deze ondergrondse hotspots te elimineren, kunnen brandweerlieden ervoor zorgen dat alles echt geblust is.

 

  • Revisie

Tijdens het revisieproces wordt het verbrandingsgebied zorgvuldig onderzocht voor hete plekken die kunnen leiden tot brand. Deze hot spots komen duidelijk op een K2, waardoor het sneller en effectiever wordt gerepareerd.

 

  • Veiligheidscontrole en alarmoproeprespons

Thermische beeldcamera's kunnen defecte elektrische apparatuur of bedrading in kasten en muren ontdekken, aangezien ze gewoonlijk opwarmen voordat ze falen. Dit maakt een thermische beeldcamera de ideale tool om te gebruiken tijdens veiligheidsaudits of als reactie op overlastoproepen.